Pranic Healing

    
 
Pranic Healing
 
Начало
Пранично лечение
Кои сме ние
Семинари
График семинари
Продукти
Научни изследвания
Статии
Галерии
Книги
Връзки
Контакти

 
Мастър Чоа Кок Сюи
Шарлот Андерсън
История
Медитация
Споделено
Архатик Йога


 

   
Архатик Йога

 

АРХАТИК  ЙОГА
ПОДГОТВИТЕЛНО НИВО

 Йога  на синтеза

Архатик Йога - тази напреднала йога система е предадена на Мастър Чоа Кок Суи от неговия учител Мей Линг. Нейния произход е от Китай, Индия и Тибет.Освен, че  е една напреднала техника, практикувана от Духовно посветените,  тя синтезира и интегрира всички видове йога. Можете да научите и преживеете същността и силата на седемте вида йога: Раджа йога, Карма йога, Лайа/ Кундалини йога, Гяна йога, Бхакти йога, Мантра йога и опростена Хатха йога.  Архатик Йога представя по-висши духовни техники чрез които се развиват  енергийните тела, посредници на По-висшето Аз, за да се постигне ускорен духоувен растеж и реализация в рамките на един живот.

Архатик йога позволява на хора с различни вярвания и убеждения да имат достъп до вътрешните учения, което улеснява тяхното духовно развитие докато водят „нормален” живот. Това означава, че в Архатик йога този, който желае да поеме по духовния път,  няма нужда да се оттегля от света, професионалното си развитие  или настоящите си взаимоотношения. В действителност те помагат за развитието на личността чрез ежедневните предизвикателства в семейството, офиса, начина на живот или при взаимоотношенията.

Това е пътя на интелекта, волята, силата и любовта. Архатик Йога е едно актуализирано интегриране на древните тайни за активирането и балансирането на чакрите  и безопасното събуждане на „свещенните огнъове” или енергията Кундалини. Това е път на дълголетието.

Един Архат /”Архат”- „висше, еволюирало същество”/е с напълно интегрирана личност - с високо развита интуиция, увеличени умствени възможности, много финни емоции и активно участващ  с голям принос за развитието на цялото човечество.

Архатик йога - Подготвително ниво

Архатик йога има много нива на обучение ниво като се обръща внимание на изчистването, оформянето на едно чисто и финно енергийно тяло, развиването на характера и служенето . Всички практикуващи започват Архатик йога с  Подготвително ниво.

В него се научават основите на духовното развитие, както и основните медитации и дихателни упражнения /пранаяма/, които подготвят физическото и енергийното тяло за огромното количество енергия, която се създава при практиките от по-висшите нива на Архатик йога.

По-висшите нива на Архатик йога

В началото се изчиства физическото, етерното, астралното и менталното тяло. След това при по-напредналите нива на Архатик йога значително се активират чакрите в тайна последователност, за да се събудят безопасно и ефективно и след това енергията Кундалини започва да циркулира през тялото. Тази техника е практикувана от много напреднали и еволюирали йоги. Това е основата за изграждането на много желаното „Златно тяло”, за постигане на единство /самадхи/ с по-висшата Душа, което отвежда практикуващия до Великото Просветление.

 

Полза от практикуването на Архатик йога

  • Развиване на балансирана личност - можете да се развивате духовно и материално без да е необходимо да избирате или едното или другото.
  • Умствена и емоционална яснота – интензивните изчистващи техники ви позволяват да имате ясен, буден и практичен ум и по-стабилни емоции. Това ви позволява по-добре да управлявате живота си!
  • Подобрено здраве -  специалните медитации засилват различните финни тела и те по-лесно изхвърлят и устояват на отрицателните и болни енергии.
  • Увеличава се вашата харизма, лечебната ви сила, сексуалната ви енергия  и други качества, тъй като вашите чакри увеличават размера и силата си.
  • Духовно развитие - с помоща на напреднала уникална техника на Архатик йога за енергийна циркулация, която не е била широко преподавана, можете безопасно да отворите „микрокосмичната орбита”. Така позволявате на Кундалини енергията да преминава, да подхранва и активира чакрите. Освобождавате се и от старите емоционални и умствени негативни тенденции.
  • Увеличена Интуиция – развиването на Духовната връзка и хармонизирането на личността ви с по-висшето Аз ви позволява да се настройвате по-лесно към по-висшите нива.
  • Предотвратяване/справяне с „Кундалини синдром” - научавате се как да разпознавате  и да се справяте с 10те различни симптома на „Кундалини синдром”. Много духовно търсещи  са се сблъскали с трудности често свързани със спонтанното активиране на Кундалини енргията. Някои от тези симптоми на Кундалини синдром  са: повишена  вътрешна температура, постоянни настинки, безсъние, халюционации, натрапчиви идеи, неконтролирано сексуално желание, безразличие, проблеми във взаимоотношенията. Като допълнение ученика може да срещне и много трудности като физически и психологически заболявания, проблеми във взаимоотношенията и най-лошото  -  финансови сривове. Причината за това е ускореното материализиране на негативната карма и латентните тенденции.Тези проблеми могат да бъдат избегнати или съществено намалени, ако астралното, умственото и етерното тяло са подготвени от изчистващите техники, преподавани в системата на Мастър Чоа Кок Суи.

   Кой не трябва да практикува Архатик Йога

  • При възраст под 16 години и по време на бременност
  • При сериозни сърдечни, бъбречни или чернодробни проблеми, високо кръвно налягане, глаукома
  • При приемане на халюциногени и наркотици, на алкохол и цигари в големи количества и редовно.


   
Pranic Healing
Join us at Facebook
 

Facebook: Прана България - клуб
Група за практикуващи
Практики, протоколи, въпроси и отговори.

 
Медитация на Сърцата близнаци
 

 

     
Pranic Healing
 
Copyright: 2005 PranicBulgaria. All Rights Reserved. Designed by Prodigy Ltd.